Cautare
, Forbes Staff

Uncategorized |
|

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost arestat la Londra

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a fost arestat de autoritățile britanice, după ce acesta s-a refugiat timp de șapte ani la Ambasada Ecuadorului din capitala Marii Britanii.
Julian Assange Wikileaks

”Julian Assange, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat astăzi, 11 aprilie, de agenţi ai Serviciului Metropolitan de Poliţie la Ambasada Ecuadorului”, a anunțat poliţia britanică.

Agenţii britanici l-au arestat pe Assange după ce aceştia au fost ”invitaţi de către ambasador să intre în ambasadă, ca urmare a retragerii dreptului de azil acordat de către guvernul ecuadorian lui Assange”, relatează BBC News.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat în baza unui mandat emis în 2012. Începând cu același an, Assange a primit azil politic din partea Ambasadei Ecuadorului din Londra, pentru a evita arestarea și extrădarea în Suedia, unde a fost acuzat de agresiuni sexuale.

Reprezentanții WikiLeaks au transmis că decizia Ecuadorului de a retrage azilul politic acordat lui Assange este ilegală, “încălcând normele de drept internațional”.

După arestare, Julian Assange ar putea fi extrădat în Statele Unite, unde ar putea fi pus sub acuzare pentru publicarea unor documente oficiale ale Guvernului privind conflictele din Afganistan și Irak. De altfel, Assange a declarat în repetate rânduri că se teme că va fi arestat pentru a fi extrădat în SUA pentru publicarea în 2010 de către WikiLeaks său a mii de documente secrete ale Departamentului de Stat al SUA şi ale Pentagonului.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii