FacebookTwitterLinkedIn

Avocatul fostului viceguvernator BNR a anunţat că a atacat deja decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Constantin Durgheu, avocatul lui Bogdan Olteanu, a spus: „S-a dispus prelungirea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile. Am formulat contestaţie. Urmează să vedem motivele care au stat la baza acestei decizii. După ce vom vedea încheierea motivată, vom formula contestaţia în scris. Bogdan Olteanu se simte foarte stresat de faptul că nu îşi poate exercita dreptul la apărare în condiţii în stare de libertate. Fiind în arest preventiv, este cât se poate de evident că nu se poate deplasa, nu poate procura şi produce acte. Situaţia lui este evidentă. Este într-o stare de bulversare emoţională. Starea de arest preventiv nu îi poate da un confort psihic sau emoţional, dar e una confortul şi alta dreptul la apărare. Nu a avut nimic de obiectat asupra condiţiilor din detenţie, deşi nu sunt cele mai bune”.

Apărătorul a precizat, în instanţă, că va depune o notă de probe la DNA şi va cere atât înscrisuri cât şi audieri de martori şi confruntări.

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că ar fi primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu pentru efectuarea de demersuri pe lângă membrii Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. Potrivit legii, propunerea pentru funcţia de Guvernator al Deltei Dunării este făcută de Ministerul Mediului şi este aprobată de Guvern.

Citește: CEI MAI MARI INVESTITORI ÎN PUBLICITATEA DIN PRINT ÎN PRIMUL SEMESTRU AL ANULUI 2016