FacebookTwitterLinkedIn

Curtea de Apel București a respins apelurile din dosar și a menținut decizia din primă instanță a Tribunalului București: RADET intră în faliment.

În aprilie 2019, Tribunalul București a decis falimentul RADET și Primăria Capitalei a făcut recurs.

RADET are datorii totale de 3,9 miliarde de lei. Regia are datorii totale către producătorul de energie termică Elcen (principalul creditor) de circa 3,8 miliarde de lei.

Gabriela Firea, primarul general al Bucureștiului, a declarat cu puțin timp înainte de pronunțarea sentineței: „Indiferent de sentința de astăzi, bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură. Am luat măsuri din timp pentru a putea garanta continuitatea agentului termic în Capitală.”

Gabriela Firea a mai spus că lichidarea RADET nu înseamnă dispariția sistemului de termoficare, pentru că activitatea Regiei va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetica. Primarul i-a asigurat pe bucureșteni că vor avea în continuare căldură și apă caldă.

RADET se afla în insolvență din anul 2016.

Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice (RADET) București este administratorul celui mai mare sistem de termoficare din România. Acesta furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente, reprezentând aproximativ 8.200 de blocuri de locuinţe şi 320 imobile, în care trăiesc 1,21 milioane locuitori, precum şi pentru aproximativ 4.900 de instituţii, obiective sociale şi agenţi economici.