Cautare
, Contributor

Tech |
|

Judecător american blochează ordinul administrației Trump asupra descărcărilor TikTok

Un judecător din SUA a blocat temporar ordinul administrației Trump, emis să interzică descărcările TikTok.
 aboneaza-te
TIKTOK

Judecătorul districtual al SUA, Carl Nichols, la Washington, a emis ordinul preliminar duminică târziu, scrie Reuters. El a refuzat „în acest moment” să blocheze restricțiile stabilite cu privire la aranjamentele tehnice și comerciale care sunt cruciale pentru ca aplicația să funcționeze corect. Se așteaptă ca avizul scris detaliat al lui Nichols să fie emis în decursul zilei de astăzi.

Departamentul Comerțului a declarat că „va respecta ordinul și a luat măsuri imediate pentru a face acest lucru”.

Ordinul vine într-un moment în care se desfășoară negocieri pentru a stabili termenii unui acord preliminar pentru ca Walmart și Oracle să ia formeze o nouă companie, TikTok Global, care ar supraveghea operațiunile SUA. Trump a spus că a dat acordului „binecuvântarea” sa.

Dar termenii cheie ai tranzacției – inclusiv cine va deține proprietatea majoritară – sunt în dispută. ByteDance a mai spus că orice tranzacție va trebui aprobată de China, iar Beijingul și-a revizuit lista de tehnologii supuse interdicțiilor de export, într-un mod care îi dă cuvântul cu privire la orice acord TikTok.

TikTok s-a declarat mulțumit de măsura în care s-a pronunțat și a adăugat că își vă menține „dialogul continuu cu guvernul pentru a transforma propunerea noastră, pe care președintele a aprobat-o săptămâna trecută, în acord”.

John E. Hall, avocat pentru TikTok, a susținut duminică mai devreme că interdicția a fost „fără precedent” și „irațională”.

Are sens să impui această interdicție în magazinul de aplicații în această seară, atunci când există negocieri în curs care ar putea să nu-i permită acest lucru?” A întrebat Hall în timpul unei audieri de 90 de minute. „Acesta este doar un mod direct de a bate compania. … Pur și simplu nu există nicio urgență aici. ”

Administrația lui Trump susține că TikTok ridică probleme de securitate națională, deoarece datele personale colectate asupra a 100 de milioane de americani care folosesc aplicația ar putea fi obținute de guvernul Chinei. Orice tranzacție va trebui, de asemenea, revizuită de Comitetul pentru investiții străine din Statele Unite (CFIUS) al guvernului SUA.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii