Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Jucător nou pe piața de spații logistice

Trei dintre proprietățile logistice vândute de Immofinanz către Blackstone sunt localizate în România.
immofinanz spatii logistice

Immofinanz a anunțat ieri finalizarea procesului de vânzare a portofoliului său logistic către Blackstone. Trei dintre proprietăți sunt localizate în România, astfel că momentul marchează și intrarea pe piața autohotnă a fondului de investiții Blackstone, listat la Bursa din New York.

Immofinanz finalizează structura primei faze a Metroffice

Blackstone va integra toate activele cumpărate de la Immofinanz în Logicor, platforma logistică europeană a companiei. Vânzarea a fost finalizată luni, 1 februarie 2016și presupune un aflux net de numerar (după rambursarea creditelor) de aproximativ 305 milioane de euro. Din acest total, aproximativ 245 milioane de euro vor fi transferate imediat. Restul sumei va fi achitat până la sfârșitul lunii octombrie 2016, după transferul celor trei proiecte de dezvoltare ce vor fi finalizate de către Immofinanz, conform acordului încheiat.

Lecții pentru 2016 – Sorin Vișoianu, Immofinanz

Tranzacția se bazează pe o valoare totală a proprietăților de aproximativ 536 milioane de euro, excluzând costurile restante de construcție de aproximativ 28 milioane de euro pentru cele trei proiecte de dezvoltare. Acest preț reflectă valoarea proprietăților la data de 31 iulie 2015.

De la ruși vin scăderile rezultatelor operaționale ale Immofinanz

„Prin această vânzare, finalizăm reorientarea Immofinanz, pentru a ne concentra exclusiv pe active din sectoarele comerciale de retail și birouri. Fondurile generate din această tranzacție vor consolida bilanțul contabil și vor fi investite în extinderea portofoliului nostru de birouri de înaltă calitate din Germania, până în 2018″, a explicat Oliver Schumy, CEO al Immofinanz.

Blackstone a achiziționat toate cele 36 de proprietăți logistice finalizate, cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 1 milion metri pătrați. Proprietățile sunt localizate, în principal, în Germania (24), precum și în Ungaria (5), România (3), Polonia (2), Slovacia (1) și Rusia (1). Tranzacția a inclus, de asemenea, trei proiecte în dezvoltare din Hamburg (Germania), București și Ploiești (România), precum și un stoc de terenuri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii