FacebookTwitterLinkedIn

Jucării Altfel… De fapt, despre ce jucării este vorba?

Jucării Altfel înseamnă, în primul rând, jucării ecologice, fără compromisuri, fabricate din materiale naturale şi sustenabile, uşor regenerabile, biodegradabile şi reciclabile. Jucăriile noastre sunt atent alese, testate, sunt jucării frumoase, educative, de calitate superioară, jucării cu un rol bine definit în stimularea abilităților motorii și intelectuale, menite să încurajeze creativitatea și imaginația copiilor.

Mai apoi, Jucării Altfel înseamnă o atenţie specială faţă de cei ce ne sunt alături, fiecare livrare fiind tratată personalizat. Clienţii își pot alege gratuit ambalajul din hârtie reciclată, la care pot adăuga mesaje printate pe cartonaşe cu elemente grafice deosebite. Suntem tare mândri că putem să livrăm zilnic astfel de mici bucurii.

Lavinia Ivașcu, fondatoarea JucăriiAltfel.ro

Care este povestea din spatele acestui proiect?

Totul a început în perioada în care îi căutam jucării Biancăi, fetiţa mea, şi mi-am dat seama că nu există un magazin dedicat pentru jucării cu adevărat ecologice în România, un magazin care să corespundă valorilor pe care eu mi le-aş fi dorit ca şi cumpărător. Cum deja se apropia data la care ar fi trebuit să mă întorc în corporaţie, eu dorindu-mi – în schimb – să petrec cât mai mult timp cu fetiţa mea, am zis că este potrivit să-mi fac curaj şi să pun bazele JucăriiAltfel.ro.

Acum mă bucur tare de această decizie. Chiar dacă este un drum greu, are şi  multe satisfacţii. Suntem foarte recunoscători că oamenii ne primesc în casele lor, împărtăşesc cu noi momente, ne dau încredere şi energie să continuăm ceea ce ne-am propus. Mulţi clienţi ne sunt deja prieteni, sunt oameni care revin mereu şi ne susţin încă de la început.

De ce să alegem jucării ecologice pentru copii?

Pentru că sunt prietenoase cu copiii şi mediul înconjurător. Jucăriile ecologice sunt fabricate din materiale naturale, vopsite sau imprimate cu coloranţi vegetali pe bază de apă, non-toxice, chiar şi ambalajele lor sunt imprimate cu cerneală pe bază de soia. Astfel, cei mici sunt în siguranţă folosind jucării „curate“ şi totodată contribuim cu toţii la o lume mai „verde“, fără plastic sau lemn provenit din resurse necontrolate. Alegând responsabil, suntem un exemplu şi pentru copiii noștri, prin gesturi mici le transmitem mesaje importante. De asemenea, prin cumpărarea acestor jucării susţinem producători şi branduri care se implică în programe sociale şi de reîmpădurire.

Alegem jucăriile în funcție de etapele de dezvoltare ale copiilor?

Fiecare copil este unic şi se dezvoltă diferit, însă sunt câteva categorii cu tendinţe generale pe care le voi detalia puţin în funcţie de vârstă şi etapele de devoltare. În primul an de viaţă, cei mici au nevoie de jucării senzoriale care să le stimuleze simţurile şi curiozitatea, jucării zornăitoare, foşneitoare, cu texturi diferite pentru pipăit, uşor de strâns şi apucat. După un an atenţia se mută în zona mersului, copiii încep să exploreze singuri şi sunt interesaţi de jucăriile care le dezvoltă motricitatea – antemergătoare, jucării de împins sau tras, triciclete. Tot în această etapă, copiii îşi dezvoltă mult coordonarea şi învaţă prin încercare şi eroare și au nevoie de jucării care să îi ajute – sortatoare de forme, jucării pentru stivuit, înşiruit. Mai apoi, după 2 ani, jocul se diversifică, copiii descoperă ritmul prin jucăriile de tip instrumente muzicale, sunt interesaţi de puzzle-uri şi cuburi pentru construit. Între 3 şi 6 anişori vorbim deja despre jucării pentru role-play, puzzle-uri ceva mai complexe, jocuri cu 2–4 jucători, unde se vor introduce şi reguli, seturi creative şi multe, multe stickere.

Ce planuri ai pentru JucăriiAltfel.ro?

În primul rând, îmi doresc să ne mărim echipa, iar asta se va întâmpla curând. Apoi, avem în plan să dezvoltăm o nouă interfaţă a site-ului,  mai actualizată şi simplificată pentru o experienţă de navigare cât mai plăcută, precum şi noi funcţionalităţi-surpriză. De asemenea, urmează să ne mărim portofoliul de produse aducând branduri noi de jucării ecologice pe piaţa din România.