Cautare
, Contributor

Gadget |
|

Jucării pentru oameni mari: Aston Martin DB5 Junior

O companie britanică a realizat o miniatură a celebrului automobil Aston Martin DB5. „Jucăria” este propulsată de un motor electric și poate atinge aproape 50 km/h.
 aboneaza-te

Compania britanică The Little Car Company, specializată în miniaturi ale unor automobile celebre, a realizat o superbă replică la scară a mașinii legendarului James Bond, Aston Martin DB5, pe care agentul a condus-o în filmul Goldfinger din 1964. Aston Martin DB5 Junior este o copie fidelă a automobilului original și are un motor adaptat vremurilor noastre, adică electric. Cei de la The Little Car Company nu au făcut nici un compromis în construirea acestei jucării pentru oameni mari, așa că i-au cooptat în conceperea acesteia și pe cei de la Aston Martin, astfel încât specificațiile și proporțiile micului vehicul să fie respectate întocmai.
Autoturismul a fost proiectat pornind de la o scanare digitală 3D a modelului original pentru a se ajunge la o replică fidelă a lui DB5. Modelul în miniatură măsoară 3 metri lungime și 1,10 metri lățime, astfel că la interior pot încăpea un adult și un copil, preferabil până în 14 ani. Există două tipuri de motorizări, una cu o putere de 5kW și o baterie de 1,8 kWh, care poate atinge o viteză maximă de 48 km/h, și una mai puternică, cu un motor de 10kW, alimentat de două baterii de 1,8 kWh. În cazul versiunii din urmă, denumite Vantage Junior, bateria oferă o autonomie de până la 64 km sau peste două ore de plimbare. Pentru a spori performanțele micuței mașini, inginerii companiei producătoare au căutat să reducă greutatea acesteia folosind o caroserie din fibră de carbon, care este ușoară și foarte rezistentă.
La interior, toate instrumentele de bord sunt funcționale și arată întocmai cu cele care au echipat autoturismul original. Inclusiv volanul este la fel, fabricat din mahon și aluminiu, iar scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră. Autoturismul este echipat cu discuri de frână pe toate cele patru roți, frână de mână hidraulică, precum și suspensie față cu brațe duble, la fel ca în configurația de dimensiuni reale.
Aston Martin DB5 Junior va fi produs într-o serie limitată la 1.059 exemplare, ca și DB5. Versiunea de bază va costa  63.500 de dolari, în timp ce Vantage va depăși 80.000 de dolari. O jucărie pentru oameni mari sau copii, un tribut adus legendarului DB5, însă și o piesă de colecție pentru admiratorii mărcii britanice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii