Cautare




, Contributor

Bănci |
|

JPMorgan investește 30 de miliarde de dolari pentru a combate deficitul de bogăție rasială

Cea mai mare bancă din Statele Unite își propune să elimine inegalitățile rasiale.
JPMorgan

JPMorgan Chase & Co a declarat joi, 8 octombrie, că va oferi 30 de miliarde de dolari pentru a combate inegalitatea rasială în următorii 5 ani, scrie Reuters. Compania marchează unul dintre cele mai mari angajamente corporative legate de diferențele rasiale de la moartea lui George Floyd.

Inițiativa urmărește să ofere noi ipoteci de 8 miliarde de dolari pentru persoanele discriminate rasial, 14 miliarde de dolari în împrumuturi pentru proiecte de locuințe, 2 miliarde de dolari în împrumuturi pentru întreprinderi mici și 2 miliarde de dolari în filantropie.

Banca s-a angajat, de asemenea, să facă mai multe afaceri cu furnizorii minoritari, să îmbunătățească diversitatea forței de muncă și să deschidă 100 de sucursale în comunități cu venituri mici.

În comparație, Bank of America Corp și Citigroup Inc. au făcut angajamente similare în valoare totală de aproximativ 1 miliard de dolari fiecare.

JPMorgan, cea mai mare bancă din SUA după active, a obținut un profit de 36,4 miliarde de dolari anul trecut.

O gamă largă de companii americane, de la giganți tehnologici precum Facebook Inc, până la titanii produselor de consum precum The Kraft Heinz Co, au anunțat angajamente financiare pentru a contracara rasismul sistemic după moartea lui Floyd.

Angajamentul JPMorgan se remarcă din cauza modului în care banca încorporează inițiativa în toate liniile sale de afaceri.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii