FacebookTwitterLinkedIn

Venitul net al băncii a crescut de circa două ori de la un trimestru la altul, la 9,4 miliarde de dolari, sau 2,92 dolari pe acțiune, comparativ cu 2,68 dolari în urmă cu un an și mult peste așteptările mediei analiștilor de 2,23 dolari pe acțiune.

Acțiunile futures JPMorgan au crescut cu 1,7% în câteva minute de la anunț. Luni, acțiunile s-au închis în creștere cu 1,2%, dar sunt încă în scădere cu 25% pentru anul curent.

În plus, creșterea venitului net a fost în mare parte atribuită unei scăderi de peste 60% a provizioanelor băncii. Astfel, provizionul a scăzut la 611 milioane de dolari în trimestrul trecut, de la peste 1,5 miliarde de dolari înregistrați în anul precedent și cu mult sub cele 2,5 miliarde de dolari pe care le anticipau analiștii.

Contractele futures pe cei doi indici de piață – S&P 500 și indicele industrial Dow Jones – au scăzut cu 0,1% și, respectiv, cu 4,4%, în urma anunțului, în timp ce futures-urile pe Nasdaq au urcat cu aproape 1%.

“În ciuda incertitudinii semnificative în mediul înconjurător, firma își continuă angajamentul de a stimula o redresare economică incluzivă, de a avansa soluții durabile pentru a aborda schimbările climatice și de a îmbunătăți viața clienților noștri, în special a celor din comunitățile defavorizate”, a declarat Jamie Dimon, președinte și CEO JPMorgan

De asemenea și Citigroup a depășit marți așteptările analiștilor, înregistrând un profit de 3,2 miliarde de dolari, potrivit Forbes.