FacebookTwitterLinkedIn

Studiul realizat de Agenţia Naţională Antidrog în 2015, pe un eşantion de 3.500 de elevi, arată că 51,7% dintre adolescenţii cu vârste de până în 16 ani au fumat cel puţin o ţigară de-a lungul vieţii.

Acelaşi studiu relevă că 30,1% dintre elevi au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile, iar 19, 8% dintre minorii chestionaţi recunosc că fumează zilnic.

,,Consumul de tutun în rândul adolescenţilor din România continuă să înregistreze valori ridicate. Chiar dacă s-a înscris pe o linie descendentă faţă de anul 2003, în 2015 se menţine la valori similare cu cele din 2011, cu aproape 10% mai mult faţă de media Uniunii Europene”, a declarat medicul pneumolog Magda Ciobanu.

Studiul a mai arătat că aproximativ 23% dintre adolescenţi au fumat prima ţigară înainte să împlinească vârsta de 14 ani.

Totodată, a fost realizat şi un studiu la nivelul persoanelor adulte care fumează, pentru a se stabili în ce măsură sunt afectaţi românii de legea anti-fumat care a intrat în vigoare în această primăvară şi în România.

Rezultatele arată că 61,1% dintre fumători susţin prevederile actualei legi, prin care se interzice aprinderea unei ţigări în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi chiar în maşina de serviciu.

CITEȘTE: CUI I-E FRICĂ DE BRANDURI?