Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Jos fumatul! Circa 20% dintre adolescenții români care au împlinit 16 ani fumează în fiecare zi

Un studiu realizat de Agenţia Naţională Antidrog arată că aproape o treime dintre adolescenţii care au împlinit vârsta de 16 ani au fumat cel puţin o ţigară în ultimele 30 de zile, iar aproape 20% dintre aceştia fumează zilnic, deşi legea interzice vânzarea de tutun către minori, informează MEDIAFAX.
tigari

Studiul realizat de Agenţia Naţională Antidrog în 2015, pe un eşantion de 3.500 de elevi, arată că 51,7% dintre adolescenţii cu vârste de până în 16 ani au fumat cel puţin o ţigară de-a lungul vieţii.

Acelaşi studiu relevă că 30,1% dintre elevi au fumat cel puţin o dată în ultimele 30 de zile, iar 19, 8% dintre minorii chestionaţi recunosc că fumează zilnic.

,,Consumul de tutun în rândul adolescenţilor din România continuă să înregistreze valori ridicate. Chiar dacă s-a înscris pe o linie descendentă faţă de anul 2003, în 2015 se menţine la valori similare cu cele din 2011, cu aproape 10% mai mult faţă de media Uniunii Europene”, a declarat medicul pneumolog Magda Ciobanu.

Studiul a mai arătat că aproximativ 23% dintre adolescenţi au fumat prima ţigară înainte să împlinească vârsta de 14 ani.

Totodată, a fost realizat şi un studiu la nivelul persoanelor adulte care fumează, pentru a se stabili în ce măsură sunt afectaţi românii de legea anti-fumat care a intrat în vigoare în această primăvară şi în România.

Rezultatele arată că 61,1% dintre fumători susţin prevederile actualei legi, prin care se interzice aprinderea unei ţigări în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi chiar în maşina de serviciu.

CITEȘTE: CUI I-E FRICĂ DE BRANDURI? 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii