FacebookTwitterLinkedIn

Johnson & Johnson își mărește producția și se pregătește pentru studii clinice în septembrie, sperând să înceapă să dezvolte vaccinurile până la sfârșitul anului.

Lucrăm la un vaccin contra coronavirus încă din momentul în care a  fost anunțată secvențierea ADN a virusului și am anunțat de curând că am ales deja un vaccin candidat. Am accelerat eforturile de cercetare și dezvoltare iar, în paralel, ne extindem capacitatea de producție la nivel global în speranța că vom atinge sau chiar depăși un miliard de doze de vaccin sigur, eficient și accesibil. Vaccinul contra coronavirus funcționează pe principii nonprofit pentru utilizarea sa pe timp de pandemie, spune cel mai recent comunicat de presă al companiei Johnson & Johnson.

În schimb, este nevoie de studii clinice serioase pentru a demonstra viabilitatea vaccinului, ceea ce necesită timp. Vom avea un vaccin până la finele acestui an, dar va depinde de autoritățile de reglementare să decidă dacă poate fi folosit înainte de a avea toate datele legate de eficiența acestuia, completează Paul Stoffels, Chief Scientific Officer, Johnson & Johnson.

Întrebat dacă pandemia va trece fără un vaccin, directorul științific al companiei a recplicat că speră să fie așa dar nu este deloc încrezător ca se poate fără un vaccin. Acum se răspândește în întreaga lume atât de rapid și atât de semnificativ încât vom avea nevoie mai mult ca sigur de un vaccin pentru a-l controla, a spus Stoffels, potrivit The Week.