FacebookTwitterLinkedIn

Compania Johnson & Johnson a anunțat joi că a dat startul testării noului vaccin anti-covid pe oameni după ce a publicat studiul cu rezultatele testării vaccinului pe maimuțe. Astfel, datele arată că vaccinul oferă organismului protecție puternică după administrarea unei singure doze, informează Reuters.

Când au fost expuse la virus, toate cele 6 maimuțe care au primit o doză din vaccinul anti-covid au fost protejate complet împotriva bolilor pulmonare, în timp ce 5 dintre acestea erau protejate de infecții ce ar fi putut avea loc la nivelul căilor respiratorii, conform noului studiu.

Dr. Paul Stoffles, directorul științific al J&J, a declarat “Acest lucru ne oferă încredere că putem testa un vaccin cu o singură doză în această epidemie și să aflăm dacă are un efect benefic la om”.

Compania producătoare de medicamente a declarat că a început studiile umane în Belgia și SUA și va testa noul vaccin pe aproximativ 1.000 de adulți cu vârste între 18 și 55 de ani, dar și adulți cu vârsta de peste 65 de ani.

Guvernul american susține compania Johnson & Johnson, oferindu-i chiar și un sprijin financiar în valoare de 456 milioane de dolari. Această sumă este menită să accelereze producția unui vaccin pentru a pune capăt pandemiei cât mai repede.