FacebookTwitterLinkedIn

Johnson & Johnson va începe studiile la stadiul II pentru vaccinul său împotriva coronavirusului în Spania, Germania și Olanda, săptămâna viitoare, informează Reuters.

Astfel, producătorul de vaccin anti-Covid din SUA își extinde testarea vaccinului experimental în mai multe state din UE.

Testarea în stadiul II va dura două luni și include 550 de participanți din cele trei țări, dintre care 190 de persoane din Spania, a declarat Salvador Illa, ministrul sănătății din Spania. Acesta a mai adăugat cu privire la noul vaccin: „Este un vot de încredere în sistemul nostru de sănătate”.

Studiul se va concentra atât pe persoanele sănătoase cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, cât și pe persoanele peste 65 de ani.

Johnson & Johnson a declarat că studiul va evalua siguranța și capacitatea de a induce un răspuns imun după administrarea unei doze unice și apoi de doze duble din noul vaccin.

Spania, care are cel mai mare număr de cazuri de COVID-19 din Europa de Vest lucrează, de asemenea, cu AstraZeneca prin intermediul programului Uniunii Europene de achiziție a vaccinurilor pentru a asigura doze suficiente.

J&J efectuează teste în Statele Unite și Belgia, iar săptămâna aceasta a adăugat Chile, Argentina și Peru pe lista națiunilor din America Latină unde intenționează să efectueze procese de faza III pe 60.000 de voluntari, într-un studiu care va acoperi și Brazilia, Columbia și Mexic.