FacebookTwitterLinkedIn

Gigantul Johnson & Johnson a finalizat miercuri achizitia companiei farmaceutice Momenta Pharmaceuticals Inc cu 6,5 miliarde de dolari, într-o înțelegere menită să  extindă portofoliul său de tratamente pentru boli autoimune, informează Reuters.

Prin intermediul acestui acord, unitatea Janssen a J&J are acces la terapia experimentală dezvoltată de Momenta, terapie ce poartă numele de nipocalimab. Acest tratament este testat pentru myasthenia gravis, o boală neuro-musculară ce cauzează slăbirea musculaturii.

Tratamentele care urmează să fie dezvoltate vor ajuta la tratarea altor boli autoimune. Compania Johnson & Johnson speră să obțină aprobarea medicamentului pentru a trata mai multe afecțiuni și, în cele din urmă, va aduce vânzări record, întrucât compania își extinde unitatea farmaceutică, cea mai mare afacere a sa.

Acțiunile Momenta au crescut cu 69,3% ,fiind la 52,15 dolari înainte de cumpărare, la o distanță foarte mică de prețul de oferta de 52,50 USD.

Johnson & Johnson a declarat într-un comunicat “Janssen va avea potențialul de a introduce lansări multiple, cu potențial pentru vânzări semnificative, unele dintre ele putând depăși 1 miliard de dolari”.