Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Johns Hopkins: Un tratament pentru #Covid-19 intră în linie dreaptă

Medicii de la unul dintre cele mai apreciate spitale din lume, Johns Hopkins, au lucrat intens în ultima perioadă pentru a dezvolta o terapie pentru a trata #COVID-19 folosind plasma din sângele  pacienților vindecați. 
 aboneaza-te
coronavirus tratament

Dacă studiile inițiale promițătoare efectuate în China sunt confirmate de studiile din SUA, mii de oameni vindecați s-ar putea încolona în curând pentru a-și dona plasma bogată în anticorpi, potrivit Johns Hopkins University. „Cred că acesta ar fi cel mai bun tratament pe care îl avem pentru următoarele luni”, spune Aaron Tobian, șeful diviziei de medicină transfuzională a Johns Hopkins.

„Când #Covid-19 a început să lovească  și nu au existat tratamente, toată lumea a început să spună: Trebuie să acționăm și trebuie să acționăm acum”, spune Aaron Tobian. „Și atunci oamenii de la Johns Hopkins  au spus: „Să încercăm să facem ceva aici ”.
Acel „ceva” este cu un pas mai aproape de realitate. Sub leadershipul imunologului Arturo Casadevall, Johns Hopkins este port-drapelul acestui potențial tratament #COVID-19 cu un pedigree vechi. Pe 24 martie, FDA, agenția națională americană pentru autorizarea medicamentelor, a început să le permită cercetătorilor să solicite autorizația de urgență pentru utilizarea sa. În termen de doar trei zile, spitalele din Houston și din New York au început tratamentele, iar acum, în cadrul „programului  de acces extins” al FDA, „un număr foarte mare” de spitale din SUA vor urma, potrivit lui Tobian.
La finalul săptămânii trecute, FDA a aprobat un studiu clinic special pentru Johns Hopkins, care va permite cercetătorilor săi să testeze în continuare terapia ca un mijloc de prevenție pentru persoanele sănătoase, în special pentru personalul medical din linia întâi. O altă aprobare din partea FDA este așteptată pentru un al doilea studiu clinic Johns Hopkins pentru pacienții cu simptome ușoare, pentru a vedea dacă serul îi va ține departe de saloanele ATI și îi va ajuta să-și revină.
În ultimele săptămâni, Casadevall a condus o echipă de medici și oameni de știință din întreaga SUA să dezvolte o rețea de cel puțin 40 de spitale și bănci de sânge în 20 de state care pot începe să colecteze, să izoleze și să prelucreze plasma de sânge de la supraviețuitorii #COVID-19. Persoanele care se recuperează după o infecție dezvoltă anticorpi care circulă în sânge și pot neutraliza agentul patogen. Practic, cercetătorii speră să folosească această tehnică pentru a trata pacienții critici și să impulsioneze sistemul imunitar al cadrelor medicale și al celor din prima linie. În prezent nu există terapii medicamentoase dovedite sau vaccinuri eficiente pentru tratarea noului coronavirus.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii