Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Cariere |
|

John Paulson, americanul cu origini române, a făcut o donație uriașă pentru Universitatea Harvard

Miliardar din fonduri speculative, John Paulson, a decis să facă o donație de 400 de milioane de dolari Univeristății Harvard, cel mai mare cadou pe care l-a primit până acum această instituție care are o vechime de 379 de ani și printre cele mai mari din istoria universităților americane, scrie Wall Street Journal.
John Paulson

Banii vor fi folosiți pentru a înzestra Școala de Inginerie și științe Aplicate, care va fi redenumită după numele lui Paulson, și va ajuta la construirea unui nou campus pe care Harvard îl construiește în cartierul Allston, potrivit wsj.com.

„Educația de aici a deschis foarte multe uși pentru mine”, a spus Paulson (59 de ani). John Paulson, care a absolvit Harvard Business School în 1980. El și-a justificat decizia de a dona această sumă de bani prin dorința ca Harvard, Allston și Boston și Coasta de Est să fie „un centru pentru inovare tehnologică”.

Acest cadou ar putea ajuta Harvard să atragă mai mulți studenți de top din domenii precum computer science și inginerie, în contextul în care prestigiul Universității Stanford a crescut foarte mult în ultima perioadă, în principal și datorită apropierii de Silicon Valley.

John Paulson a pus bazele propriului fond speculativ, în 1994. Paulson &Co a devenit cunoscut, în 2007, atunci când a reușit să facă 15 miliarde de dolari după ce a adunat pariuri legate de prăbușirea pieței imobiliare. Chiar lui i-au intrat în buzunare 4 miliarde de dolari. Compania gestionează acum 19 miliarde de dolari. Născut în 1955, în Queens, New York, Paulson are rădăcini românești pentru că bunicii materni ar și fost un cuplu din Litania și România. Mai mult, soția miliardarului, Jenny Paulson, este româncă, stabilită de mulți ani în Statele Unite.    

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii