Cautare
, Redactor

Reporter în căutare de oameni și povești.

Gastronomie |
|

Joël Robuchon – bucătarul secolului XXI – a încetat din viață

Maestrul bucătar francez, Joël Robuchon, a murit ieri, la vârsta de 73 de ani. Supranumit de către ghidul gastronomic Gault et Millau bucătarul secolului XXI, Robuchon a devenit celebru pentru piureul de cartofi pe care l-a ridicat la rang de artă.
JOEL ROBUCHON

Robuchon nu a crezut în preparatele sofisticate, de tip fine dining, ci în cele consistente, dar simple: tartă cu trufe, cremă de conopidă, ravioli cu langustine, gătite fără a amesteca prea multe arome deodată.

În cei treizeci de ani de carieră petrecuți în restaurante de top, Robuchon și-a consolidat o reputație uimitoare: o listă lungă de stele Michelin și premii în eșaloanele superioare ale bucătăriei franceze. La 51 de ani s-a retras, spunând că un adevărat bucătar trebuie să fie mereu în formă precum un atlet.

În următorii 20 de ani, Robuchon a construit un imperiu global, alcătuit din 39 de unități, de la restaurante la cluburi. În 2016, a deținut recordul mondial de 32 de stele Michelin. Robuchon a avut restaurante în orașe precum Paris, Monaco, Hong Kong, Las Vegas, Tokyo și Bangkok.

Bucătarul Jean Sulpice a spus despre Robuchon că și-a dedicat viața acestei meserii și că „a avut un talent atât de impresionant că atunci când îl vedeai tremurai în fața lui”.

De asemenea, președintele Franței, Emmanuel Macron i-a adus adus un omagiu lui Robuchon, apreciind capacitatea sa de a trasnforma preparatele simple într-o armonie desăvârșită.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii