Cautare
, Contributor

SportsMoney |
|

Joe Montana își vinde reședința din Napa Valley. Cum arată casa în valoare de 28,9 milioane de dolari

Faimosul fundaș al echipei San Francisco 49ers a însumat de-a lungul carierei sale 37.080 de metri aruncați în terenul de rugby. Distanța remarcabilă nu se compară însă cu cei 2,02 kilometri pătrați pe care se întinde domeniul ecvestru din Napa Valley, una dintre cele mai populare regiuni viticole ale Statelor Unite, pe care jucătorul îl pune în vânzare.
https---blogs-images.forbes.com-keithflamer-files-2019-07-10500-Franz-Valley-Rd-739-Edit-LR-1

 

Joe și soția sa, Jennifer, vând Villa Montana, impunătoarea casă din Sonoma County  construită în stil european, pentru 28,9 milioane de dolari. Proprietatea colosală este compusă dintr-o vilă italienească cu cramă, o casă de oaspeți, iazuri, locuințe pentru îngrijitori și facilități ecvestre de primă clasă, printre care se numără 30 de grajduri și o arenă acoperită. Finalizată în 2003, vila are o suprafață de 900 de metrii pătrați și este rezultatul unei colaborări de 5 ani dintre Jennifer Montana și Moller Willrich Architecture&Design.

O fântână de piatră de secol 17 ghidează oaspeții spre intrarea principală a casei. Stilul italienesc al vilei se distinge prin două turnuri panoramice, acoperișuri mediteraneene și pereți exteriori acoperiți cu iederă, și este poziționată într-o zonă rurală, retrasă. Interiorul locuinței a fost conceput de Jennifer Montana, de la mobilier la candelabrele în stil medieval, stil care se reflectă și în tavanul vilei.

Majestic amplasată pe un deal cu priveliște panoramică în râvnita enclavă Knights Valley  (cu vedere la muntele Saint Helena), izolata moșie este surprinzător de accesibilă – la o aruncătură de băț de Calistoga, la 20 de minute depărtare de aeroportul privat din Santa Rosa și la doar o oră de San Francisco.

Încadrată în inima dealurilor, vila dispune de un teren exterior care măsoară 1,62 hectare, compus din grădini de trandafiri, chiparoși și o plantație de măslini toscani care poate produce până la 227 litri de ulei de măsline pe an.  De asemenea, vila vine echipată cu o piscină, trasee de călărit, o sală de forță modernă, un teren de bocce ball, un poligon de skeet shooting, un teren de basket și unul de tenis. În plus, entuziaștii activităților în aer liber pot merge la pescuit, pot înota în iazul cel mare al proprietății sau pot merge cu canoe pe unul dintre pârâurile domeniului.

Florile roșii de câmp pătează sporadic peisajul de un verde crud iar apa susură liniștitor în cele două pârâuri și cele două iazuri ale domeniului, garantând o experiență senzorială de neuitat.

Vila este inspirată din călătoriile familiei Montana în Franța și Italia, de unde și majoritatea decorurilor interioare, mobilei și detaliilor arhitecturale provin.

„Abilitatea de a incorpora în mod spectaculos o varietate de elemente arhitectonice, precum podele cu secole vechime, șemineuri, uși și rame de fier, conferă casei o căldură europeană ce depășește limitele timpului,” spune Hayden.

Sub candelabrele majestoase ce atârnă de arhitectura ogivală a tavanului, te găsești pășind pe podelele din marmură, printre șemineuri rustice din piatră, torțe metalice și porți din fier, toate pictând un tablou somptuos al unui conac de secol 16. Reședința este decorată cu statui, fresce și chiar și cu o cadă pariziană din marmură.

Crama, cu o capacitate de 3 500 de sticle, include o zonă de depozitare a sticlelor de ulei de măsline, o sală pentru degustări, cât și o terasă ce servește în același scop. Bucătăria exterioară, care vine echipată cu un grătar toscan, un cuptor de pizza și un frigider pentru sticlele de vin, se află în apropierea piscinei.

„Priveliștea de neegalat a casei către muntele Saint Helena, în special cea din terasa turnului, face apusurile însoțite de pahare de vin de neuitat,” adăugat Hayden.

Casa de oaspeți pune la dispoziția proprietarilor două dormitoare, o baie și o zonă spa în aer liber cu jacuzzi. Casa angajaților domeniului dispune de două dormitoare și două băi.

Soții Montana s-au relocat în San Francisco, orașul în care ”Joe Cool” a condus dinastia 49ers în anii 80. Firma pe care fostul jucător NFL o deține, Liquid 2 Ventures, se ocupă cu investiții în startup-uri, precum cei 75 de milioane de dolari recent investiți în industria de marijuana legalizată, încă în curs de dezvoltare.

 

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii