Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Joe Biden: „În ultimii patruzeci de ani bogaţii au devenit mai bogaţi, iar marile companii şi-au pierdut simţul responsabilităţii”

Impozitarea celor mai bogaţi şi încurajarea clasei de mijloc - aceasta este viziunea economică a preşedintelui american Joe Biden, care a apărat joi un plan gigantic de cheltuieli publice, pe care Congresul urmează să îl voteze, informează Agerpres, conform AFP.
Washington,Dc,,United,States,,November,2020,,United,States,New,President

Joe Biden: „În ultimii patruzeci de ani bogaţii au devenit mai bogaţi, iar marile companii şi-au pierdut simţul responsabilităţii. Americanii de rând, care muncesc din greu, au fost pur şi simplu eliminaţi din jocul economic”.

Joe Biden doreşte să crească impozitarea marilor corporaţii şi a celor mai bogaţi prin anularea deciziei predecesorului său, Donald Trump, care a redus impozitele, dar promite să nu se atingă de impozitele americanilor din clasa de mijloc. Intenţionează, de asemenea, să reducă costurilor de sănătate, ale educaţiei şi îngrijirii copiilor.

Aceste promisiuni sociale, ale căror facturi ajung în total la 3.500 miliarde de dolari, sunt susţinute de un program de investiţii în infrastructură (poduri, drumuri, reţele de electricitate etc), în valoare de 1.200 miliarde de dolari.

Următoarele săptămâni vor reprezenta un adevărat test pentru preşedintele Joe Biden.Anumite persoane importante din Partidul Democrat sunt foarte îngrijorate de perspectiva acestor cheltuieli sociale gigantice, care riscă, în opinia lor, să determine o creştere a preţurilor şi să afecteze puterea de cumpărare a populaţiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii