Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Energie |
|

Joe Biden solicită autorităților să verifice scumpirea benzinei în SUA

Confruntat cu o creştere accentuată a inflaţiei, preşedintele american Joe Biden a cerut miercuri autorităţii care se ocupă de concurenţă să verifice comportamentul „eventual ilegal" al companiilor petroliere, al căror preţ la benzina de la pompă este tot mai mare.
Washington,Dc,,United,States,,November,2020,,United,States,New,President

Casa Albă i-a cerut într-o scrisoare preşedintei Federal Trade Commission (FTC), Lina Khan, „să-şi îndrepte atenţia spre semnele tot mai evidente de comportamente dăunătoare pentru consumatori din partea companiilor de petrol şi gaz”, informează Agerpres, conform AFP.

„FTC are autoritatea să examineze dacă există acţiuni ilegale care afectează bugetele familiilor la pompă. Cred că ar trebuie să începeţi imediat”, a precizat Joe Biden.

Administraţia Biden se confruntă cu nemulţumirea tot mai mare a americanilor faţă de inflaţie, determinată în special de creşterea preţurilor la energie.

Preţul unui galon de benzină la pompă (3,78 litri) a crescut cu mai mult de un dolar în ultimul an, situându-se la o medie de 3,41 dolari la nivel naţional, conform Asociaţiei Auto Americane (AAA).

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii