FacebookTwitterLinkedIn

Joe Biden reiterează îngrijorările despre gazoductul Nord Stream 2, o conductă care se întinde din Rusia până în Germania sub Marea Baltică. „Deşi mi-am reafirmat îngrijorarea cu privire la Nord Stream 2, cancelarul Angela Merkel şi cu mine împărtăşim absolut convingerea că nu trebuie să lăsăm Rusia să utilizeze energia ca o armă pentru a-i constrânge sau ameninţa pe vecinii săi”, spune președintele SUA, potrivit The Guardian.

„Suntem uniți și vom continua să fim uniți pentru apărarea aliaților de pe flancul estic NATO împtriva agresiunii Rusiei”, a afirmat Biden în timpul conferinței de presă.

Biden a mai afirmat că el și Angela Merkel au discutat despre condițiile de călătorie din timpul pandemiei și au spus că vor ridica interdicția de a călători din Europa către SUA atunci când va fi sigur.

„Este în curs procesul acum. Și voi putea să răspund la acea întrebare în următoarele câteva zile, ce se va întâmpla”, a spus Biden, adăugând că a cerut echipei care gestionează epidemia de coronavirus din administrația americană să analizeze când ar putea fi ridicate restricțiile.