Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Joe Biden: „Schimbările climatice ridică o amenințare existențială pentru viețile noastre și pentru economie”

Preşedintele american Joe Biden şi-a reiterat marți angajamentul de a combate schimbările climatice, în condiţiile în care numai anul acesta 100 de milioane de americani au fost victimele fenomenelor meteo extreme cauzate de acestea. Biden a vizitat ieri comunităţile din New York, devastate de recentul uragan Ida, informează Radio România Actualități.

Președintele Joe Biden a vizitat marți comunitățile New Jersey și Queens din New York, declarate zone de dezastru federal după ce 46 de persoane au murit în inundațiile de săptămâna trecută.

El a promis că își va respecta angajamentul electoral privind reducerea schimbărilor climatice și că la summitul din noiembrie de la Glasgow, unde va fi prezent alături de Regina Elisabeta a II-a și de Papa Francisc, le va cere tuturor țărilor lumii se facă eforturi, notează RRA.

Joe Biden: „Schimbările climatice ridică o amenințare existențială pentru viețile noastre și pentru economie. Amenințarea este aici şi nu va merge spre mai bine. Întrebarea este cât de rău poate să ajungă? Şi putem doar să o oprim, până nu se înrăutățește”.

Şeful Casei Albe a introdus în Congres un proiect de 2.000 de miliarde de dolari pentru refacerea infrastructurii și în discursul de ieri a insistat că toate vor trebui să țină cont de efectul schimbărilor climatice.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii