Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Joe Biden: „Nu vom ierta. Nu vom uita. Vă vom vâna și vă vom face să plătiți”

Președintele american Joe Biden a anunțat, joi seară la Casa Albă, că Statele Unite nu se vor lăsa intimidate de atacurile teroriste din Kabul, care au provocat moartea a 13 militari americani, și își rezervă dreptul de a reacționa la momentul potrivit împotriva grupării teroriste ISIS-Khorasan.
Washington,,Dc,,Usa,21/11/2020,Biden,President,Of,Usa

Președintele Joe Biden le-a transmis celor care au organizat atacurile că vor primi pedeapsa cuvenită.

Joe Biden: „Pentru cei care au comis acest atac, precum și oricui dorește rău Americii, să știe acest lucru: Nu vom ierta. Nu vom uita. Vă vom vâna și vă vom face să plătiți. Voi apăra interesele și cetățenilor noștri cu toate instrumentele aflate la dispoziția mea (…) America nu se va lăsa intimidată. Nu ne vom lăsa descurajaţi de terorişti. Nu îi vom lăsa să oprească misiunea noastră. Vom continua evacuarea”, conform Agerpres.

Joe Biden a mai spus că, până acum, nu i s-a furnizat vreo dovadă că a fi existat o complicitate între talibani şi Statul Islamic: „Este încă posibil să evacuăm americanii şi afganii care sunt eligibili în zilele următoare, între data de azi şi 31 august”.

Drapelele în Statele Unite vor fi coborâte în bernă, iar președintele va vorbi personal cu familiile militarilor căzuți la datorie.

Joi, doi teroriști sinucigași s-au aruncat în aer la intrarea în aeroportul din Kabul, unde numeroși afgani așteptau să intre pentru a fi evacuați, iar militarii americani încercau să asigure paza și ordinea. A fost, potrivit martorilor, un adevărat carnagiu. 13 militari americani și cel puțin 60 de afgani și-au pierdut viața, iar mulți alții au fost răniți. Printre morți, cel puțin 28 de luptători talibani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii