Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Joe Biden este pregătit să mențină forțele militare la Kabul și după data de 31 august

Preşedintele SUA a declarat în cadrul unui interviu pentru canalul ABC că este gata să menţină forţele americane la Kabul şi după 31 august, dacă toţi cetăţenii americani care se află încă în ţară nu sunt evacuaţi până atunci.
Joe Biden masca COVID

„Vom stabili în acel moment cine este încă acolo. Dacă mai sunt încă cetăţeni americani, vom rămâne să-i scoatem”, a spus preşedintele SUA, fără a preciza intenţiile americane cu privire la afganii care nu vor reuşi să ajungă la aeroportul din Kabul până la această dată.

Preşedintele american a recunoscut, de asemenea, că întâmpină „mai multe dificultăţi” în evacuarea afganilor decât a americanilor, în contextul în care Washingtonul îi acuză pe talibani că nu şi-au respectat promisiunea de a permite accesul liber către aeroportul Kabul tuturor celor care ar dori să fugă din ţară.

Foarte criticat de la preluarea controlului de către talibani în Afganistan, Joe Biden a afirmat că va fi imposibil să retragă trupele americane fără o formă de „haos” în ţară. Ideea „că într-un anumit mod ar fi existat o cale de ieşire fără să apară haosul, nu văd cum ar fi fost posibil acest lucru”, a insistat el, conform AFP, citat de Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii