Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Lideri |
|

Joe Biden i-a cerut lui Vladimir Putin să ia măsuri împotriva hackerilor din Rusia

Preşedintele american Joe Biden l-a presat vineri pe omologul său rus Vladimir Putin să ia măsuri pentru a elimina grupurile din Rusia care lansează atacuri cibernetice de tip ransomware.  
Biden Addresses the Nation, Wilmington, Delaware, USA - 04 Nov 2020

În ultimele luni, numărul atacurilor cibernetice de tip ransomware a crescut considerabil, iar Statele Unite afirmă că acestea ar fi efectuate de hackeri din Rusia, transmite Reuters.

“Preşedintele Biden a subliniat necesitatea ca Rusia să ia măsuri pentru a perturba grupurile de ransomware care operează în Rusia şi a subliniat că este hotărât să continue angajamentul său cu privire la combaterea ameninţării mai largi pe care o reprezintă atacurile de tip ransomware”, a anunţat Casa Albă într-un comunicat privind o discuţie telefonică dintre cei doi lideri.

Cel mai recent caz este atacul împotriva firmei americane de IT Kaseya, care ar fi fost efectuat de grupul de hacking rus Revil. În urma acestuia, sistemele IT ale mai multor companii din lume, inclusiv ale celor 800 de magazine alimentare suedeze Coop, au fost afectate și ar putea avea nevoie de săptămâni pentru refacere, potrivit unor experţi în securitate cibernetică.

De asemenea, pe data de 7 mai, grupul Colonial – care transportă 45% dintre carburanţii consumaţi pe Coasta de Est – a fost victima unui atac de tip ransomware. Poliţia americană a acuzat atunci reţeaua DarkSide, care ar putea avea legături cu Rusia.

Atacurile cibernetice de tip ransomware presupun identificarea unor puncte slabe în programele de securitate, cu scopul de a încripta sisteme informatice şi a cere o răscumpărare pentru a le debloca. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii