Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Lideri |
|

Joe Biden a apărat democraţia “imperfectă” a SUA

Președintele SUA a avertizat, în cadrul unui discurs susținut cu ocazia Memorial Day, că democraţia este “în pericol” în Statele Unite şi în jurul lumii, din cauza mai multor forțe autocratice.
Joe Biden masca COVID

“Democraţia este mai mult decât o formă de guvernare, este un mod de a fi, un mod de a vedea lumea. Democraţia înseamnă domnia poporului”, a spus Biden în discursul susţinut la Arlington National Cemetery, care s-a referit la dreptul la vot, libertatea de exprimare şi eforturile de a corecta inegalitățile economice şi rasiale, transmite Reuters.

“Lupta pentru democraţie are loc în întreaga lume – democraţie şi autocraţie. Lupta pentru decenţă, demnitate, doar simplă decenţă“, a mai spus el.

Biden a adăugat că 7.036 de oameni au murit în ultimele conflicte americane din Irak şi Afganistan, servind idealurile Statelor Unite şi democraţia ca o formă de guvernare.

”Au trăit pentru asta, au murit pentru asta. Le datorăm morţilor onoraţi… toate eforturile noastre depline pentru a perfecţiona Uniunea pentru care au murit”, a spus preşedintele.

Biden a anunţat planurile de a retrage trupele americane din Afganistan în acest an, după cel mai lung angajament american în străinătate.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii