Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Joe Biden anunță că misiunea militară din Afganistan se va incheia la sfârșitul lunii august. Rusia continuă să își apere aliații

„Noi nu am mers în Afghanistan pentru a face construcție statală. Este dreptul și responsabilitatea poporului afgan să-și decidă viitorul și felul în care vor să-și administreze țara”, spune Joe Biden, președintele SUA.

Biden a declarat că acest război trebuie să se termine și că nu va mai trimite încă o generație de americani să lupte în Afganistan. „Nu voi mai trimite încă o generație de americani să lupte în Afganistan fără a avea vreo așteptare pentru un rezultat. Situația de securitate actuală din țară ne-a confirmat că încă un an de luptă în Afganistan nu este o soluție ci una pentru a rămâne acolo pe termen nedeterminat”, adaugă președintele Statelor Unite.

Șeful statului american a explicat că misiunea militară se va încheia în 31 august și că SUA s-a implicat în Afganistan pentru a preveni un atac terorist la nivelul tragediei de la 11 septembrie. „Ne-am atins obiectivul. De aceea am mers acolo. Nu am mers în Afganistan ca să facem construcție statală. SUA nu își permite să stea legată de politici de acum 20 de ani. Trebuie să răspundem la amenințări acolo unde sunt ele astăzi”.

Rusia în Afganistan

Organizația Tratatului de Securitate Colectivă, din cadrul Comunității Statelor Independente, ambele organizații ale Rusiei, anunță că a trimis un grup operativ la frontiera dintre Tadjikistan și Afganistan, după ce situația s-a agravat, iar talibanii au avanat spre regiunile de graniță. Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a declarat că situaţia din Afganistan are tendinţa să se deterioreze rapid şi a dat asigurări că Moscova este gata să-şi apere aliaţii regionali dacă va fi necesar, informează Reuters.

„La 6 iulie, un grup operativ condus de şeful Statului Major interarme al OTSC, general-colonelul Anatoli Sidorov, a sosit în Tadjikistan”, a informat serviciul de presă al organizaţiei, citat de Interfax și Agerpres. Grupul de ofiţeri s-a deplasat de la Moscova la Duşanbe la bordul unui avion militar.

„Principalul obiectiv al activităţii grupului operativ este supravegherea situaţiei la frontiera tadjiko-afgană şi pregătirea propunerilor cu măsuri comune în cadrul OTSC”, a spus Sidorov.

Foto: Profimedia

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii