Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Evenimente |
|

Jocurile Paralimpice 2020: Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, aduce României medalia de argint la ciclism

Ciclistul român Eduard Novak, actualul ministru al Tineretului şi Sportului, a câștigat medalia de argint în proba de urmărire individuală pe 4.000 m (categoria C4), vineri, pe Velodromul Izu, la Jocurile Paralimpice de la Tokyo.
eduard novak

Novak a fost învins în finala pentru medalia de aur de slovacul Jozef Metelka, în ciuda unui start mai bun, notează Agerpres. Aceasta este prima medalie a delegaţiei României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo şi a patra din palmaresul ministrului Tineretului şi Sportului.

„Sunt fericit să pot aduce această medalie acasă”, a scris pe pagina sa de Facebook, Eduard Novak.

Eduard Novak, în vârstă de 44 de ani mai are în palmares un aur în 2012, la Londra (ciclism – urmărire individuală, categoria C4), un argint în 2008 la Beijing (ciclism – contratimp, cat. LC2) şi un alt argint la Londra în 2012 (ciclism – contratimp, cat. C4).

Novak este primul ministru care participă la Jocurile Olimpice sau Paralimpice şi primul în funcţie medaliat în istoria Jocurilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii