Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Jocurile de ieri, afacerea de astăzi

Vlad Tomei (33 de ani) și Mihai Gheorghe(30 de ani) sunt autorii proiectului „În Fața Blocului” care conține un număr de 55 de jocuri ale copilăriei generației cu cheia la gât.
DSC_7235

S-au cunoscut într-o agenție de comunicare, unde erau amândoi angajați. Atunci le-a venit ideea de a aduna, într-un volum, jocuri ale copilăriei generațiilor trecute, jocuri care încă mai trezesc emoție în sufletul părinților, dar care sunt total străine copiilor din generația curentă.  A durat 2 ani până când proiectul lor a prins viață, timp în care aceștia s-au documentat și au adunat jocuri. Primul tiraj de 1000 de exemplare s-a epuizat în primele două luni.

Scopul principal al acestei cărți este să scoată copiii la joacă afară, dar mai ales se vrea a fi un cadou pentru generațiile viitoare. Deși apare sub denumirea de carte, de fapt „În Fața Blocului” este o colecție de cartoline. Fiecare cartolină are un joc, fiecare joc are un logo, în interior sunt instrucțiunile, iar pe spate se găsesc informațiile suplimentare.

Cei doi au ales să lucreze fără editură, chiar dacă acest lucru le-a îngreunat munca. Au fost nevoiți să se ocupe singuri de design, paginare, structură, promovare și negociere cu anumiți distribuitori, dar după cum bine spuneau: „Business-ul se învață mergând”. Au reușit în cele din urmă să ajungă pe rafturile librăriilor Humanitas, Cărturești, dar şi în online pe eMag.

Pe viitor, autorii proiectului doresc să scoată și volumul 2, pentru care, spun ei, au strâns deja mare parte din jocuriVa exista și o variantă în engleză a proiectului, care anul acesta va începe să ia drumul strainătății – atât către publicul internațional, cât și către românii din afara granițelor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii