FacebookTwitterLinkedIn

“Kids – o afacere de succes” este o combinație de jocuri educaționale, rezolvarea problemelor și chestionare. Conținutul educațional al aplicației aduce în atenția copiilor primele notiuni de educatie financiara si antreprenoriat, cum ar fi economisirea, gestionarea cheltuielilor, sau stabilirea de obiective.

Aplicația este destinată copiilor din clasele primare, iar odată cu omologarea primită din partea Ministerului Educației Naționale va putea fi folosită ca suport în cadrul orelor de educație financiară.

“În predarea educației financiare în școlile din România, urmărim aplicarea celor mai bune practici din Uniunea Europeană (recomandate atât de OECD, cat și de BCE) cum ar fi: utilizarea aplicațiilor informatice sau digitalizarea manualelor. Educația financiară reprezintă inovație în educație prin metodele și tehnicile moderne de predare utilizate, prin dezvoltarea creativității și gândirii logico-matematice la elevi, prin îmbinarea formalului cu non-formalul și prin interdisciplinaritatea materiei de studiu (sunt îmbinate noțiuni de matematică financiară, limba romană, desen, istorie, geografie, comunicare, antreprenoriat etc)”, a declarat Ligia Georgescu-Goloșoiu, Președinte APPE.

“Educația financiară este o prioritate pentru Alpha Bank România, concretizată în sprijinirea a numeroase inițiative din acest domeniu: de la Olimpiada Micilor Bancheri, editarea de manuale de educație financiară și până la aceasta prima aplicație de educație financiară pentru copiii din clasele primare. Suntem onorați de parteneriatul durabil cu Asociația pentru Promovarea Performanței în Educație și adresăm pe aceasta cale mulțumiri tuturor celor care și-au adus contribuția la realizarea acestui proiect temerar”, a declarat Tiberiu Mercurian, director Direcția Marketing, Alpha Bank România.

Aplicația “Kids – o afacere de succes”  este disponibilă pentru descărcare pe iOS si Android din paginile dedicate aplicaţiilor, dar și de pe www.alphabank.ro și www.appe.ro .