FacebookTwitterLinkedIn

Conform statisticilor platformei bestjobs puse la dispoziția unui post central de televiziune, un magazin online din Marea Britanie care vinde produse de uz casnic şi personal caută un inginer IT (tech lead java) pentru un salariu cuprins între 5.000 şi 5.500 de euro pe lună, iar activitatea se desfășoară remote.

La capitolul „cel mai interesant job” însă oferta vine din Capitală: o „fabrică” de sushi caută un director de producţie şi calitate cu o experienţă minimă de doi ani în industria alimentară. Salariul este cuprins între 1.500 şi 2.000 de euro pe lună.

„În topul celor mai mari salarii, care nu sunt din IT, regăsim săptămâna aceasta un post de reprezentant de vânzări într-o companie din Cluj-Napoca activă în domeniul energiei regenerabile, unul de senior legal consultant pentru o multinaţională din domeniul tehnologiei cu filială în Bucureşti şi un inginer constructor cu o experienţă cuprinsă între doi şi cinci ani ca manager de proiect, tot în Bucureşti. În toate cazurile, salariul este de 2.000 de euro pe lună”, subliniază reprezentanții platformei de recrutare.

Potrivit acestora, domeniile cu cele mai multe angajări săptămâna aceasta au fost call-center-ul şi vânzările, iar angajatorul cu cele mai multe aplicări a fost o companie din domeniul comerţului online care caută noi angajați pentru posturi în IT, vânzări, customer service, logistică şi financiar/contabilitate.

Cel mai bun oraş al săptămânii pentru angajări a fost Cluj-Napoca, iar job-ul cu cele mai multe aplicări a fost cel de coordonator punct de lucru într-o agenţie imobiliară în plină expansiune care angajează la nivel naţional, în 33 de oraşe. Peste 920 de persoane şi-au depus CV-urile pentru acest post.

În ceea ce priveşte cele mai dorite domenii pentru job-uri remote, acestea au fost call-center, finaţe/contabilitate, marketing şi IT.

Cea mai mare ofertă şi cea mai mare cerere de muncă s-au înregistrat şi săptămâna aceasta în Bucureşti, Timişoara, Braşov, Cluj-Napoca şi Iaşi, în domenii precum vânzări, IT/telecom, financiar/contabilitate şi inginerie.

La polul opus, cea mai slabă ofertă şi cea mai slabă cerere de muncă au fost în Târgu Jiu, Târgovişte, Vaslui, Slobozia şi Alexandria, în domenii precum servicii frumuseţe, agricultură/zootehnie securitate/militar, şi babysitting.