Cautare
, Redactor Forbes România

Imobiliare |
|

JLL România: Volumul total al investițiilor imobiliare în primele nouă luni ale anului este estimat la aproximativ 520 mil. euro, cu 13% sub nivelul din aceeași perioadă din 2017

Volumul total al investițiilor a scăzut în primele nouă luni ale acestui an, fiind estimat la 520 de milioane de euro,  cu 13% mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut, conform ultimelor date furnizate de JLL România, furnizor de servicii în domeniul imobiliar.
Andrei Vacaru JLL

Din totalul investițiilor realizate, tranzacțiile de birouri ocupă cea mai mare pondere, însumând aproape 56% din total, fiind urmate de tranzacțiile din retail și cele cu proprietăți industriale și rezidențiale, care constituie 30%.

Tranzacțiile din capitală domină la nivel național, reprezentând aproximativ 76% din întregul volum, din care cea mai notabilă fiind achiziția clădirii de birouri The Bridge, localizată în sub-piața Centru Vest, de către Dedeman, de la Forte Partners. De asemenea, Cerberus Capital Management, Old Mutual, MAS Real Estate se numără, alături de Dedeman printre cei mai noi investitori apăruți pe piață în ultimele 18 luni.

“Există o scădere pentru acest an pentru că atunci când se vinde o proprietate ca The Bridge sau Radisson ea reprezintă uneori 20% sau poate mai mult din tot volumul de tranzacționare din anul respectiv. Vorbim încă de o piață în faze incipiente și atunci evident, și numărul tranzacțiilor este mai mic”, a declarat Andrei Văcăru, șef al departamentului Capital Markets al JLL România.

Deși focusul major este pe București, pe harta investitorilor se regăsesc și orașe secundare precum Cluj-Napoca, unde cea mai mare tranzacție din ramura industrială a fost vânzarea CTP Cluj către WDP.

În România se înregistrează doar 8% din tranzacțiile la nivelul regiunii, aproape jumătate față de Ungaria și de peste trei ori mai puțin decât în Cehia, arată datele specialiștilor.

Divizia JLL România a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 37,4 milioane de lei, în creștere cu aproape 50% față de anul precedent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii