FacebookTwitterLinkedIn

Vânzarea The Office Cluj Napoca de către Ovidiu Șandor și NEPI Rockastle grupului Dedeman reprezintă cea mai mare tranzacție cu un proiect de birouri încheiată vreodată în afara Bucureștiului. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată, însă, potrivit estimărilor, aceasta depășește 100 de milioane de euro.

Compania de consultanță imobiliară JLL a reprezentat exclusiv compania Mulberry Development în vânzarea The Office, care este și cea mai mare tranzacție încheiată în acest an în România.

”Ne bucurăm că am fost implicați într-o nouă tranzacție etalon pentru piața imobiliară locală. Finalizarea vânzării The Office din Cluj Napoca stabilește o serie de recorduri pe piața investițiilor imobiliare din afara Bucureștiului, dar și pentru România, și reprezintă o bornă importantă în peisajul investițional autohton: cea mai mare tranzacție cu un activ imobiliar dintr-un oraș secundar semnată în ultimii 10 ani și prima de această dimensiune unde avem antreprenori români de prestigiu de ambele părți”, a declarat Andrei Văcaru, Head of Capital Markets JLL România.

The Office este cel mai mare proiect de birouri din Cluj-Napoca, având o suprafață de 61.000 de metri pătrați închiriați integral și este certificat BREEAM Excellent.

“Aș vrea să mulțumesc echipei JLL pentru implicarea lor, pentru profesionalismul activității lor și pentru contribuția la reușita acestei tranzacții”, a declarat Ovidiu Șandor, fondator și CEO Mulberry Development.

Prin această tranzacție, Cluj-Napoca își recâștigă poziția pe harta investițiilor imobiliare din România. După ce anul trecut am văzut două tranzacții semnificative, dar mai mici pe această piață, respectiv vânzarea clădirii de birouri Maestro și a parcului logistic CTPark, preluarea The Office dovedește că există lichiditate pentru produsele instituționale din Cluj. Dezvoltarea proiectului The Office a început în plină criză financiară, ultima fază a acestuia fiind livrată în 2017. Acesta are o suprafață închiriabilă de 60.000 de mp și o rată de ocupare de 100%, fiind unul dintre cele mai importante centre de business din Cluj-Napoca. De altfel, The Office are una din cele mai ridicate certificări de clădire verde, BREEAM Excellent.

Achiziția birourilor The Office din Cluj reprezintă a doua tranzacție record încheiată de frații Pavăl. În luna august a anului trecut, fondatorii Dedeman au fost protagoniștii celei mai importante tranzacții de real estate din 2018 din România, după ce Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către Dedeman. Proiectul The Bridge cuprinde trei faze și va avea o suprafață de aproximativ 80.000 metri pătrați. Prima faza a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM, a doua fază se află în construcție și a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger și Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

De altfel, numărul și volumul proiectelor aflate în negociere creează premisele unui an mai bun decât 2018, în care am putea vedea un volum de tranzactii de circa 1,2 miliarde de euro si mediul propice ca un număr mai mare și mai divers de cumpărători să se uite spre România.