FacebookTwitterLinkedIn

În cadrul Galei, au fost premiate 17 femei din principalele direcţii ale Renault pentru contribuţia lor la rezultatele companiei. Printre acestea, nu au lipsit de pe podium nici reprezentante ale departamentelor de design, inginerie, resurse umane sau pază şi protecţie. La eveniment a fost prezentă şi Rovana plumb, ministrul mediului şi al schimbărilor climatice care le-a felicitat la rândul său pe femeile care lucrează în compania Renault din România, precizând că şi-ar dori ca acest model al diversităţii să fie preluat şi de alte companii din ţară.

România este a doua ţară a Grupului renault în ceea ce priveşte efectivele, cu 17.800 de angajaţi, iar femeile reprezintă o treime din numărul total de salariaţi. În plus, 32% din poziţiile cheie ale companiei sunt ocupate tot de femei.

În acest context, directorul de resurse umane pentru România şi regiunea Euromed Africa, Radu Mavrodin, a precizat că, portivit studiilor din industria auto, femeile influenţează în proporţie de 65% decizia de cumpărare a unei maşini noi.