Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Jens Stoltenberg (NATO) solicită ţărilor membre să-și suplimenteze contribuțiile pentru activitățile de apărare și descurajare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, le-a solicitat miniştrilor apărării ai ţărilor membre, care s-au reunit la Bruxelles, să suplimenteze contribuţiile la bugetul Alianţei pentru activităţile de apărare şi de descurajare comune, informează Agerpres, conform dpa.
Nato,Flag,Waving,Against,Clean,Blue,Sky,,Close,Up,,Isolated

Jens Stoltenberg: „A cheltui mai mult împreună ar dovedi soliditatea angajamentului nostru faţă de articolul 5, promisiunea noastră de a ne apăra unul pe altul.”

Potrivit şefului NATO, suplimentarea bugetului organizaţiei ar susţine desfăşurarea forţelor aliate în flancul estic al Alianţei, misiunile de poliţie aeriană, desfăşurările de nave şi manevrele militare comune.

În plus, s-ar ajunge la o echilibrare a costurilor între ţările membre, a spus Jens Stoltenberg, acesta fiind un subiect controversat în discuţiile dintre unele state aliate, precum SUA şi Germania.

Joi, în a doua zi a reuniunii miniştrilor apărării, discuţiile se vor axa pe misiunile NATO în Afganistan şi Irak.

NATO dispune în prezent de un efectiv de 9.600 de soldaţi în Afganistan, între care 2.500 de americani, care antrenează forţele afgane şi le acordă asistenţă.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii