Cautare
, Contributor

ForbesLife |
|

Jeff Greene – Bigger is better?

Când mă gândesc la Casa di Amore, automat îmi vin în minte petrecerile din The Great Gatsby, pentru că această măreață construcție a fost gândită și concepută întocmai pentru organizarea petrecerilor fastuoase, opulente. Nu este de mirare că în interior regăsim o sală imensă de bal, foarte multe garaje (cât să încapă 150 de mașini ale oaspeților) și o piscină de vreo 40m2.
Jeff Grrene

Întreg conacul aparține mogulului Jeff Greene, care se străduiește de ceva vreme să îl vândă. Prima tentativă a avut loc în anul 2014, moment în care a fost pus la vânzare pentru fabuloasa sumă de 195 milioane de dolari, tot atunci fiind catalogat drept cea mai scumpă casă din Statele Unite ale Americii. Observând că potențialii cumpărători întârzie să apară, a decis să o închirieze pentru nu mai puțin de 475.000 de dolari pe lună, dar se pare că nici acest truc nu a dat roade. Sătul de goana după cumpărători, și-a mai încercat o dată norocul, scoțând imobilul la vânzare pentru o sumă mult mai mică, respectiv 129 milioane de dolari.

E interesant de știut că, pentru construcția impresionantei Casa di Amore a fost nevoie de 8 ani de muncă zilnică și de o întreagă armată de oameni specializați în construcții și decorațiuni interioare și exterioare. Conacul include și un complex de divertisment de aproape 5.000 de metri pătrați, cu o sală de bal a cărei podea se rotește și care poate găzdui 250 de invitați, în cadrul unei cine cu locuri la masă.

Oaspeții intră printr-o pasarelă de sticlă, care pare că plutește pe apă și care e străjuită pe ambele părți de o sumedenie de măslini. Poate vă întrebați de ce Jeff Greene a ales măslini și nu alte specii. Ei bine, pentru că a obținut această casă cu banii pe care i-a câștigat chiar când s-a „spart” bula real-estate din Grecia, iar Greene, un versat investitor imobiliar, a știut să încaseze un profit extraordinar. Mogulul valorează acum, potrivit Forbes, 3,4 miliarde de dolari.

La cei peste 16.000 de metri pătrați, conacul este de-a dreptul gigantic, cum foarte rar ți-e dat să vezi, fie chiar și în pozele revistelor de lifestyle. Locuința are 23 de băi, 12 dormitoare și un mobilier ales pe sprânceană, care ne poartă în lumea regală, într-o sferă a comuniunii dintre luxul futurist și clasicul nedemodat. Unul dintre dormitoare se întinde, împreună cu baia, pe nu mai puțin de 1.500 de metri pătrați.

Palazzo di Amore are propria podgorie privată, care produce în jur de 400 de litri pe an, precum și o cramă unde sunt depozitate circa 3.000 de sticle de vin și o sală specială pentru degustare.

Mai are și un spa, o piscină cu fântâni arteziene și un teren de tenis, o cameră de proiecție cu 50 de locuri și un centru de bowling.

Până una-alta, fastuoasa locuință nu își găsește cumpărător din cauza dimensiunii (megalomania poate că nu e chiar atât de răspândită) și a întreținerii anevoioase, care ar implica o armată de oameni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii