Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Jean Claude Juncker: „Tinerii ataşaţi de valorile democratice şi statul de drept sunt atuul dumneavoastră cel mai de preţ”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, aflat în prima sa vizită oficială în România, a spus, joi, în discursul rostit în plenul Camerelor reunite, că va milita pe lângă autorităţile din România pentru a garanta caracterul ireversibil al progreselor realizate în privinţa MCV, informează News.ro.
Jean-Claude Juncker

Jean Claude Juncker: „Nu ar trebui să ne imaginam că putem adăuga alte noi criterii şi exigenţe de pe o zi pe alta. MCV e bine realizat şi alte exigenţe, alte criterii nu vor mai fi impuse. (..) Tinerii ataşaţi de valorile democratice şi statul de drept sunt atuul dumneavoastră cel mai de preţ. Speranţele lor legitime trebuie luate în considerare şi mă refer acum la spaţiul Schengen”.

La începutul discursului, el a remarcat că bogăţia României constă în cultura română, intelectualii români, cei care au participat la tragediile din secolul XX prin curajul lor.

Juncker a explicat că a ales să se adreseze parlamentarilor români în limba franceză pentru că „aparţinem francofoniei, această familie mare de 247 milioane de cetăţeni care apartin aceleiaşi limbi”.

„Eu mereu am fost surprins că pentru cineva care e membru al francofoniei exista moda de a mi se adresa în engleză”, a remarcat Juncker.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii