Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Japonia se confruntă cu „noua normalitate”, după ce restricțiile impuse de starea de urgență s-au ridicat

La o zi după ce în Japonia starea de urgență s-a încheiat, locuitorii din Tokyo au ieșit pe străzi cu un amestec de ușurare și agitație, timp în care se pregătesc pentru „noua normalitate”: aceea de a trăi în preajma Covid-19.
 aboneaza-te
relaxarea restrictiilor Japonia

Premierul Shinzo Abe a ridicat luni starea de urgență în Tokyo și în alte patru prefecturi în care era încă în vigoare. Japonia a menținut numărul total de infectări cu Covid-19 la 16.600 de cazuri, un nivel relativ scăzut pe care Abe l-a numit o victorie.

„Vreau să ies la terase și să merg la concerte”, a spus Daisuke Tominaga, un locuitor al cartierului Shibuya, unul dintre cele mai aglomerate din Tokyo.

Spre deosebire de carantina strictă din alte țări, Japonia nu a forțat afacerile să se închidă, iar unele s-au redeschis chiar înainte de ridicarea stării de urgență.

După șase-șapte săptămâni de restricții, oamenii au început să se reîntoarcă la serviciu, purtând măști și respectând distanțarea socială. Mijloacele de transport în comun au început să se aglomereze, iar copiii urmează să revină la școală de săptămâna viitoare, în baza unui orar care să permită respectarea măsurilor sanitare.

Multe companii au anunțat că își vor lasă angajații să lucreze în continuare de acasă. Gigantul Sony a a spus că doar 30% din personal se va întoarce la birou în luna iunie, în timp ce Hitachi a declarat că jumătate din activitatea companiei se va desfășura de acasă.

Guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koike, le-a transmis oamenilor că nu trebuie să se plângă și că mai bine se obișnuiesc cu „noua normalitate”, până când apare un tratament sau un vaccin pentru Covid-19.

Guvernatorul Băncii Japoniei, Haruhiko Kuroda, a declarat că noul virus poate schimba structura industrială a țării și comportamentul oamenilor.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii