Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Japonia promite să lupte împotriva „celei mai mari crize economice globale de la cel de-al Doilea Război Mondial” cu un pachet gigant de măsuri economice

Guvernul Japoniei, condus de prim-ministrul Shinzo Abe, se angajează să facă toate demersurile economice necesare pentru a lupta împotriva crizei provocate de coronavirus. Aceste măsuri vor fi reunite într-un pachet de sprijin care va fi aprobat marți, scrie Reuters.
shinzo abe

Abe s-a angajat să creeze un pachet de stimulare economică „fără precedent”, pentru a răspunde declinului global cauzat de pandemie. Acest pachet ar depăși dimensiunea celui pregătit în timpul crizei financiare din 2009, în valoare totală de 56 de trilioane de yeni (514 miliarde de dolari).

Valoarea acestui pachet și nici măsurile fiscale care vor fi luate nu au fost încă anunțate, potrivit proiectului-schiță pregătit de guvern și citat de Reuters. Dar, la cât de gravă consideră guvernul situația, documentul privește situația ca fiind „cea mai mare criză” cu care s-a confruntat economia globală de la al Doilea Război Mondial.

Documentul mai afirmă că guvernul și Banca Japoniei trebuie să coopereze pentru a face față crizei. Proiectul de guvern include plăți directe către gospodării și sprijin financiar pentru companii, subliniind daunele majore provocate de noul virus, lucru, care pe de o parte, a alimentat temerile privind o eventuală recesiune. Pe de altă parte, guvernul pare că se pregătește să declare stare de urgență.

Pentru a finanța acest pachet, guvernul va emite obligațiuni de stat pentru acoperirea deficitului, adăugând tensiune suplimentară datoriei publice globale, care depășește de două ori mai mult dimensiunea economiei Japoniei, estimată la o valoare 5 trilioane de dolari.

Proiectul mai urmărește, de asemenea, să stimuleze producția mediacamentului antigripal Avigan (de la Fujifilm Holding) pe parcursul acestui an fiscal, pentru a putea fi utilizat la tratarea a două milioane de oameni.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii