FacebookTwitterLinkedIn

Obiectivul Japoniei a fost expus de guvern vineri, 25 decembrie, într-un plan de a atinge un nivel de emisii nete de carbon zero și de a genera aproape 2 trilioane de dolari pe an în creștere creștere până în 2050.

„Strategia de creștere ecologică”, care vizează industria hidrogenului și a automobilelor, este un plan de acțiune pentru realizarea angajamentului primului ministru Yoshihide Suga din octombrie de a elimina emisiile de carbon până la mijlocul secolului, scrie Reuters.

Suga a făcut din investițiile ecologice o prioritate absolută pentru a contribui la revigorarea economiei afectate de pandemia COVID-19 și pentru a aduce Japonia în linie cu Uniunea Europeană, China și alte economii care stabilesc obiective ambițioase.

Guvernul va oferi stimulente fiscale și alt sprijin financiar companiilor, vizând 90 de miliarde de yeni (870 miliarde de dolari) pe an creștere economică suplimentară prin investiții ecologice și vânzări până în 2030 și 190 de miliarde de yeni (1,8 miliarde de dolari) până în 2050. Un fond verde de 2 trilioane de yeni va sprijini investițiile corporative în tehnologie ecologică.

Planul urmărește să înlocuiască vânzarea vehiculelor pe benzină cu vehicule electrice, inclusiv vehicule hibride și cu celule de combustibil, până la mijlocul anilor 2030.