Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Japonia: Inundațiile provoacă alunecări de teren

Ploile torențiale care au lovit luni insula Kyushu din sud-vestul Japoniei au dus la ieșirea din matcă a unui râu important.  
inundatii japonia

Ploile torențiale care au lovit luni insula Kyushu din sud-vestul Japoniei au dus la ieșirea din matcă a unui râu important. De asemenea, numărul deceselor cauzat de inundațiile care afectează Japonia de trei zile a crescut la 44 după ce alte 14 persoane de un azil de bătrâni și-au pierdut viața, informează Reuters.

Au fost emise ordine de evacuare pentru mai mult de jumătate de milion de locuitori ai insulei, precum și alte avize de evacuare pentru alți locuitori din vestul Japoniei. Shino Abe, primul ministru al Japoniei, a declarat că precipitatiile se îndreaptă spre est și a ordonat operațiuni de ajutorare pentru locuitorii din calea șuvoaielor.

Imaginile de la televiziunile din Japonia arătau cum străzile au fost transformate în râuri, un pod s-a prăbușit, iar apa trecea de brâu. Azilul de bătrâni a fost inundat în zona centrală a insulei, în Kumamoto. Primul ministru a declarat : “Îi îndemn pe toți cetățenii să urmărească cu atenție informațiile furnizate de autoritățile locale și să fie în alertă pentru a lua măsurile necesare pentru a-și proteja propriile vieți”.

Yoshihide Suga, secretarul șef al Cabinetului, a precizat că 40.000 de membri ai Forțelor de Auto-Apărare sunt deja implicați în operațiuni de salvare, iar centrele de evacuare funcționează la o capacitate ridicată.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii