FacebookTwitterLinkedIn

Cei mai importanți operatori de parcuri de distracții nipone au creat un set de reguli pentru redeschidere, care includ o atenție sporită la măsurile de dezinfectare, verificarea temperaturii clienților și obligativitatea purtării măștilor. Regulile impun și măsuri de distanțare socială, informează CNN.

„Pe de altă parte, unele reguli noi sunt surprinzătoare. Mai precis, faptul că parcurile de distracții le solicită vizitatorilor să nu țipe, nici chiar în roller-coastere. E o prevedere greu de respectat, având în vedere cât de dinamice sunt multe dintre aceste montagne-russe”, spune CNN.

East and West Japan Theme Park Associations reprezintă 30 de operatori de parcuri de distracții din Japonia și au apelat la noile reguli deoarece se tem că vizitatorii care țipă în roller-coaster emit particule de salivă care pot fi inhalate de alți vizitatori. Prin urmare, oamenii au interzis la țipete, cee ce, spun operatorii parcurilor de distracție, „nu garantează zero infecții, dar va reduce riscurile”.