Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Japonia declară starea de urgență pentru zona Tokyo

Japonia a declarat joi stare de urgență în capitala Tokyo și în trei prefecturi învecinate pentru a stopa răspândirea coronavirusului.  
Japonia stare de urgenta covid

Guvernul a anunțat că situația de urgență va dura o lună, până pe 7 februarie, în Tokyo și prefecturile Saitama, Kanagawa și Chiba, acoperind aproximativ 30% din populația țării, transmite Reuters. 

Restricțiile se concentrează asupra barurilor și restaurantelor, despre care guvernul japonez spune că sunt principalele zone cu risc. Astfel, acestea sunt nevoite să închidă până la ora 20:00, iar locuitorii trebuie să se abțină de la ieșiri non-urgente, fiindu-le recomandat să lucreze mai mult de acasă. De asemenea, vor fi limitate la 5.000 de persoane adunările la competiții sportive și alte evenimente.

Teikoku Databank, cu sediul în Tokyo, a declarat că falimentele din sectorul restaurantelor au atins un nivel maxim de 780 în 2020, în creștere față de recordul anterior de 732.

Suga a declarat că guvernul va crește compensația pentru aceste afaceri la 1,8 milioane de yeni (17.400 dolari) pe lună de la 1,2 milioane de yeni.

Totuși, măsurile sunt mai blânde decât cele impuse în aprilie, când starea de urgență din Japonia s-a încheiat la sfârșitul lunii mai. Restricțiile de atunci au fost aplicate la nivel național, iar școlile și afacerile neesențiale au fost, în mare parte, închise. De data aceasta, școlile rămân deschise.

Guvernul premierului Yoshihide Suga încearcă să limiteze daunele celei de-a treia economii din lume, în timp ce se străduiește să învingă virusul, în speranța de a organiza olimpiada de vară care a fost amânată.

“Pandemia globală a fost una mai dură decât ne așteptam, dar sper că o vom putea depăși. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să cer cetățenilor să suporte unele restricții”, a declarat Suga într-o conferință de presă televizată.

Unii experți medicali se tem că planul guvernului cu restricții limitate ar putea să nu fie suficient.

“Este posibil să trebuiască să ne gândim la o stare de urgență la nivel național”, a declarat miercuri Toshio Nakagawa, președintele Asociației Medicale din Japonia.

Suga a declarat că daunele aduse economiei sunt inevitabile, dar el va viza protejarea locurilor de muncă și a întreprinderilor cu un pachet de stimulare de 70 trilioane de yeni (670 miliarde de dolari), care este deja lansat.

Deși este mai puțin afectată de pandemie decât ​​multe alte țări, Japonia nu a reușit să controleze virusul asemeni altora din regiune, înregistrând peste 7.000 de noi cazuri.

Tokyo, în special, a avut 2.447 de teste pozitive joi, de la un record de 1.591 din ziua precedentă.

În total, Japonia a înregistrat 267.000 de cazuri și aproape 3.000 de decese. Autoritățile își propun să înceapă o campanie de vaccinare până la sfârșitul lunii februarie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii