Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Japonia declară stare de urgență și pregătește un pachet financiar de 1 trilion de dolari

Prim-ministrul japonez, Shinzo Abe, a declarat, marți, stare de urgență pentru a lupta împotriva noilor infecții cu coronavirus în marile orașe și a anunțat un pachet de stimulare financiară în valoare de un 1 trilion de dolari, scrie Reuters. Abe a descris acest pachet economic ca fiind printre cele mai mari din lume, având drept scop atenuarea șocului economic.
 aboneaza-te
shinzo abe

Abe a anunțat că starea urgență vizează capitala Tokyo și alte șase prefecturi – reprezentând aproximativ 44% din populația Japoniei – și va fi în vigoare pentru aproximativ o lună.

„Am decis să declarăm starea de urgență, deoarece am considerat că răspândirea rapidă a coronavirusului, la nivel național, ar avea un impact enorm asupra vieții și asupra economiei”, a declarat Abe în Parlamentul Japoniei.

Cabinetul său va finaliza, de asemenea, pachetul de stimulare financiară în valoare de 108 trilioane de yeni (990 miliarde de dolari) – echivalent cu 20% din valoarea producției economice a Japoniei – pentru a reduce impactul epidemiei asupra celei de-a treia economii a lumii. Acest sprijin finaciar oferit de guvernul japonez depăsește cu mult pachetul din SUA – în valoare de 11% din producția economică, dar și pe cel din Germania –  în valoare de 5% din producția economică.

Infecțiile cu coronavirus din Tokyo au crescut de mai mult de două ori, ajungând până 1.200 în ultima săptămână. Marți au fost raportate peste 80 de cazuri noi, fiind cel mai mare număr din țară. La nivel național, cazurile au trecut de 4.000 și luni s-au înregistrat 93 de decese.

Abe a subliniat că starea de urgență își propune să evite o carantină totală, așa cum s-a întâmplat în alte țări.

Starea de urgență le dă voie guvernatorilor să le spună cetățenilor să rămână acasă și să închidă întreprinderile. Nerespectarea măsurilor nu presupune în toate cazurile penalități. Aplicarea regulilor se bazează pe respectul oamenilor pentru autoritate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii