Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Japonia: Alerta de coronavirus scade o dată cu numărul de cazuri

Guvernul din Tokyo a renunțat joi la alerta de coronavirus pe măsură ce numărul de noi cazuri continuă să scadă, aprobând astfel relaxarea restricțiilor pe timpul nopții.  
 aboneaza-te
coronavirus japonia

În luna iulie, capitala Japoniei era în alertă, situându-se în zona roșie din cauza creșterii numărului de infecții cu coronavirus. Cazurile zilnice din Tokyo au scăzut treptat, de la atingerea unui vârf de 472 de cazuri la începutul lunii august, cu 276 de cazuri noi raportate joi.

Guvernatorul din Tokyo, Yuriko Koik, a declarat: „În ceea ce privește situația infect[rii, am redus starea de alertă cu un nivel, de la roșu la portocaliu. Dar trebuie să fim precauți din nou cu privire la creșterea numărului de cazuri”.

Un grup de experți este programat să se întâlnească vineri pentru a lua în considerare reducerea restricțiilor la evenimentele mari, la nivel national. Această întrunire urmează apelului făcut joi de ministrul economiei Yasutoshi Nishimura cu privire la ligile japoneze de fotbal și baseball.

De asemenea, guvernul va lua în considerare, includerea orașului Tokyo în campania sa de turism intern subvenționat „Go To Travel”, după ce capitala a fost exclusă de pe lista focarelor din coronavirusului.

Guvernatorul Tokyo, Koike, a mai spus că în Tokio se va ridica restricția privind reducerea orelor pentru restaurante și karaoke începând cu 16 septembrie, având în vedere tendința descendentă a numărului de cazuri noi de COVID-19.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii