Cautare
, Contributor

Colaborator ForbesLife

Orologerie de lux |
|

Jaeger-LeCoultre intră în efortul pentru restaurarea unei clădiri vechi de șase secole

jaeger-lecoultre_reverso_classic_medium_engraved_carmen_for_vff2016_0
Jaeger-LeCoultre și-a luat în serios rolul de sponsor al Festivalului de la Veneția și se implică inclusiv în acte de caritate din viața orașului. Cel mai recent gest este implicarea orologeriei în demersul de restaurare a Scuola Grande di San Rocco, o clădire monument reprezentativă pentru istoria extrem de bogată a Veneției.

Cu ocazia celei de-a 73-a Expoziții din Veneția, Jaeger-LeCoultre a mai crescut numărul modelelor Reverso cu încă un exemplar. Poate că titlul în sine nu este o noutate, având în vedere numărul deja mare al modelelor Reverso ajunse în piață, dar modelul de față are o misiune specială.

Ceasul Reverso de dimensiuni mari a fost prezentat pe pagina oficială de Facebook a producătorului pe data de 8 septembrie. De-a lungul unui săptămâni,  prin apăsarea butonului „Like“ la poza în cauză, fanii paginii au putut face o donație către restaurarea clădirii istorice Scuola Grande di San Rocco. Au fost strânse peste 2.500 de like-uri, transformate ulterior într-o donație în valoare de 15.000 de euro venită din partea producătorului.

stone_doorway_restoration_chapter_hall_scuola_grande_di_san_rocco-credit_monica_vial_and_renzo_benedetti_4

În plus, producătorul elvețian a invitat oaspeții de vază din timpul Festivalului de film de la Veneția să participe în proiect. Fiecare dintre ei a fost rugat să deseneze o inimă într-o carte de oaspeți digitală pentru a-și arăta susținerea pentru restaurarea monumentului. Desenul lui Carmen Chaplin, ambasadoare a brandului, a fost gravat pe spatele ceasului prezentat special pentru ocazie.

Cunoscută și sub numele de Confreria St. Roch, clădirea a fost ridicată de un grup de venețieni bogați spre finalul secolului al XV-lea, în apropierea bisericii San Rocco, care îi împrumută și numele. Rolul unor astfel de instituții, ridicate în număr mare începând încă din anii 1200, era să ofere ajutor caritabil oamenilor aflați în nevoie.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii