FacebookTwitterLinkedIn

Ulterior, festivalul va prezenta, în premieră mondială, cel mai recent film semnat Ettore Scola – “Che strano chiamarsi Federico!”, un omagiu dedicat lui Federico Felini, cu ocazia comemorării a 20 de ani de la dispariția cineastului italian.

“Există o obsesie comună celor care realizează opere de artă cinematografice și orologere”, a spus Daniel Riedo, noul CEO Jaeger-LeCoultre (succesorul lui Jerome Lambert, care conduce acum Montblanc). “Faptul că Jaeger-LeCoultre, care anul acesta servează 180 de ani de existență, a avut dintotdeauna o afinitate pentru cea de-a șaptea artă, se datorează efervescenței creatoare care conduce ambele lumi, dar și tradiției de artă inspirațională combinată cu progrese tehnologice”.

Ettore Scola este unul dintre cei mai cunoscuți cineaști din Italia ultimei jumătăți de secol, celebru atât ca scenarist, cât și ca regizor. Filmele sale au primit patru nominalizări la Oscar, au câștigat trei premii Cesar și au reușit să redea viața a generații de italieni.

Jaeger-LeCoultre sponsorizează Festivalul de Film de la Veneția de 9 ani și acordă premiul Glory to the Filmmaker de 7. Printre laureați se mai numără și Al Pacino, Spike Lee, Sylvester Stallone și Agnes Varda. 

De asemenea, Jaeger-LeCoultre oferă câte un ceas Reverso personalizat câștigătorilor trofeelor pentru cel mai bun film (Leul de Aur) și pentru cel mai bun actor/cea mai bun` actriță (Coppa Volpi).