Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Jaeger-LeCoultre îi dedică un ceas în ediție limitată lui Vincent Van Gogh

O pictură familiară lucește pe cadranul celui mai nou model Reverso produs de Jaeger-LeCoultre. Cunoscătorii pot recunoaște tabloul „Floarea soarelui“ al lui Vincent van Gogh, la fel cum pasionații de ceasuri vor aplauda prezentarea unei noi ediții limitate Reverso, lansate la 125 de ani de la dispariția pictorului.  
reverso-a-eclipse-van-gogh-sunflowers-2015-3

Pictată în 1889,  pânza „Floarea soarelui“ e una dintre ultimele lucrări ale marelui pictor olandez și în același timp și una dintre cele mai cunoscute. Notorietatea mondială a lucrării i-au convins pe experții Jaeger-LeCoultre să o aleagă pentru a ilustra cadranul emailat al ediției limitate Reverso a Eclipse, dedicate pictorului Vincent van Gogh.

Datorită carcasei rabatabile, Reverso e considerat ceasul ideal pentru a adăposti opere de artă. Printr-un simplu gest, purtătorul poate întoarce carcasa pentru a adăposti cadranul în spatele capacului metalic.

reverso-a-eclipse-van-gogh-sunflowers-2015-2

Dar nu doar atât. Pentru că poartă numele Eclipse, Jaeger-LeCoultre a dotat ceasul cu un sistem special de ascundere a miniaturii emailate, o pereche de jaluzele care se retrag sau apar treptat în funcție de activarea mecanismului plasat în dreptul orei 2.

Ceasul mecanic  va fi produs în doar cinci exemplare într-o carcasă din aur roz și este pus în funcțiune de un mecanism care numără ore și minute și care poate funcționa fără întoarcere pentru 35 de ore.

reverso-a-eclipse-van-gogh-sunflowers-2015-1

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii