Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Orologerie de lux |
|

Jaeger-LeCoultre aduce un omagiu Marii Britanii

Produs într-o serie (ultra)limitată de doar 26 de exemplare, cel mai nou model Grande Reverso Ultra Thin 1931 este celebrarea unei legături vechi de peste 160 de ani dintre orologerie şi ţară de peste Canalul Manecii.
ceas3

Producătorul a profitat de ocazie şi a dezvelit modelul în cadrul evenimentului de lansare al noului său magazin din Londra.

Între Jaeger-LeCoultre şi Marea Britanie există o legătură specială care datează încă din anul 1851. Pe atunci, Antoine Le-Coultre primea în cadrul Expoziţiei  Universale din Londra prima sa medalie de aur pentru contribuţii aduse la dezvoltarea industriei orologere. Era momentul de aur al mecanismului 101, un calibru care avea să se afle inclusiv la mana Reginei Elisabeta a II-a în ziua încoronării.

Inclusiv directorul de design din prezent al companiei, Janek Deleskewicz, are amintiri plăcute din tinereţea petrecută în capitala Imperiului astfel încât dezvoltarea ediţiei limitate Reverso s-a bucurat şi de o importantă implicare emoţională.ceas2

Grande Reverso este un model esenţial în colecţia Jaeger-LeCoultre şi unul dintre ceasurile devenite iconice de-a lungul timpului. Prezentat pentru prima dată în 1931 ca un model dedicat jucătorilor de polo pe cai britanici, exemplarul se remarcă prin posibilitatea ascunderii cadranului prin întoarcerea completă a carcasei.

Cadranul ediţiei London se remarcă prin culoarea verde, inspirată din peisajele inverzite ale Marii Britanii. În momentul întoarcerii, capacul este gravat cu imaginea celebrului Palat Westminster şi a ceasului Big Ben, simbolul capitalei. Dinăuntrul carcasei ticăie un mecanism cu întoarcere manuală Calibre 822 asamblat din 134 de componente şi cu o rezerva de 45 de ore. Modelul lansat într-o ediţie de doar 26 de exemplare este de departe cel mai preţios al colecţiei Grande Reverso Ultra Thin 1931 şi va putea fi cumpărat exclusiv din magazinul londonez aflat pe strada Bond numărul 13.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii