Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Jack Dorsey, fondatorul Twitter, donează un miliard de dolari pentru combaterea pandemiei COVID-19

Fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a anunţat marţi că va dona un miliard de dolari pentru a ajuta la combaterea pandemiei COVID-19, informează Agerpres, conform AFP.
 aboneaza-te
Jack Dorsey

Jack Dorsey explică că această sumă reprezintă 28% din averea sa. Pentru a obţine această sumă, va vinde treptat acţiunile unei alte companii pe care o deţine, Square, specializată în plăţi digitale, notează Agerpres.

„După rezolvarea acestei pandemii, banii vor fi direcţionaţi către sănătatea şi educaţia fetelor, precum şi către venitul universal” a precizat miliardarul, a cărui avere este estimată de Forbes la 3.3 miliarde de dolari.

Subiectul venitului universal trezeşte un interes reînnoit din partea multor politicieni şi a oamenilor de afaceri, în contextul în care criza economică generată de pandemie a trimis în şomaj milioane de oameni.

“Este o idee grozavă care trebuie testată”, a apreciat Dorsey.

Fondurile vor fi alocate, în mod transparent, prin intermediul fundaţiei sale Start Small. Conform tabelului distribuit online, o primă subvenţie de 100.000 de dolari este destinată Fondului american alimentar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii